ponedeljek, 25. maj 2009

Frekvenca X - 6. oddaja

V današnji Frekvenci X (Val202, ob 17.10) se bomo malo poglobili v zmuzljivo vprašanje, kako dolgo bi lahko ljudje potencialno živeli, sledilo pa bo še par zanimivih stvari iz sveta znanosti.

Glede na to, da imamo v oddaji tudi sklop - "znanstveno vprašanje", kjer skušamo na kratko pojasniti nek zanmiv fenomen, bi vas pozval, da mi posredujete kakšno takšno vprašanje, ki vas zanima, pa nikoli niste izvedeli odgovora nanj - recimo v smislu: ali ribe spijo?, zakaj pingvinom ne zmrznejo noge?...itd.
Skratka, vesel bom vsakega vprašanja...

4 komentarji:

Dorothy pravi ...

Morebiti vprašanje samo ni toliko zanimivo, se ga pa verjetno da razširiti na podobna vprašanja iz evolucije. Zakaj so se nekateri organi/tkiva razvili v paru (ledvice, oči, jajčniki), druge pa posedujemo samo v ednini (srce, jetra, ipd)?
Lp, Dorothy

Nejc J. pravi ...

Hm, zanimivo vprašanje ja...hvala ti Dorothy - bom pogledal, če bom našel kak dober odgovor in ga bom uvrstil v oddajo!

Anonimni pravi ...

Ali obstajajo oblike življenja na Zemlji, ki jih z dosedanjimi aparaturami in znanjem ne moremo dokazati...ne mislim na mikrobe, ki jih ni možno gojiti v labu.

Nejc J. pravi ...

Uf, ja, zlo zanimivo vprašanje! - to bi bolj spadalo v osrednjo temo...glede na to, da dvomim, da imamo jasen odgovor na to. Hvala za idejo!